"Dit, beste mensen, is ware liefde"

Kan je liefde en toewijding voor elkaar op een foto samenvatten? Sinds enkele dagen kan op die vraag volmondig ja worden geantwoord. De foto in kwestie toont ons het bejaard koppel John en Linda. Hij leert zijn Linda opnieuw lezen en schrijven nadat ze was getroffen door een beroerte. "Een voorbeeld van ware liefde", klinkt het unaniem.
Elke dag leert John zijn Linda het alfabet opnieuw aan

Eind vorige week werd de druk becommentarieerde foto op de populaire website Reddit geplaatst. Daar werd volgend tekstje bijgeschreven: "Ik zat vanmorgen naast dit koppel in een Starbucks en de man op de foto, John, leert zijn vrouw Linda het volledige alfabet aan. Hij vertelde me dat zij haar geheugen was kwijtgespeeld na een beroerte. Daarom moest ze (opnieuw) leren lezen en schrijven. Een ultiem voorbeeld van geduld, liefde en verdraagzaamheid."

Lang lieten de eerste reacties niet op zich wachten. "Dit, beste mensen, is een schoolvoorbeeld van wat ware liefde is", schrijft iemand. Een logopedist sluit zich daar volledig bij aan. "Het is geweldig dat haar echtgenoot het geduld kan opbrengen om met haar te werken." De man beweert dat dit zeker niet voor de hand liggend is. "Ik beveel zulke dingen ook aan bij mensen die een beroerte hebben gekregen, maar dat wordt niet altijd opgevolgd."

"Ik ben heel gelukkig dat dit mooie verhaal zoveel aandacht krijgt", zegt Matthew Ballestero, de man die de foto heeft genomen. De 23-jarige Ballestero is een werknemer van Starbucks, maar niet in de vestiging waar John en Linda zaten. "Ik had afgesproken met twee vriendinnen om in de buurt een koffie te drinken", laat hij weten in de Huffington Post.

Werknemers van de koffiezaak zeggen dan weer dat Linda en John daar elke dag hun koffie komen drinken. "Van dat moment maakt hij gebruik om Linda het alfabet weer aan te leren. Het is echt zo'n geweldig mooi koppel", aldus Marissa Gaschen.

Haar collega Ashley Cole besluit met een mooie anekdote. "Elke dag opnieuw zegt Linda tegen ons dat ze van ons houdt en wij antwoorden door de intercom dat de liefde wederzijds is."

lees ook