"Socialisten worden gestigmatiseerd"

Vlaams minister van Media, Innovatie en Armoedebeleid Ingrid Lieten haalt in haar nieuwjaarstoespraak voor SP.A Limburg hard uit naar "de rechtse partijen die schelden en verfoeien".

"De rechtse partijen schelden, verfoeien en redeneren in simplismen. Ze geven enkel de schuld aan anderen." Lieten zegt in een scherpe toespraak dat "de SP.A de verdediger zal blijven van iedereen die het moeilijk heeft en van iedereen die anders is of denkt".

"In de media, in de parlementen, in de publieke opinie gaat er geen dag voorbij of wij worden gestigmatiseerd, gemarginaliseerd of erger nog, doodgezwegen. De meest perverse trucs worden daar soms voor gebruikt. Het bekt goed in de media om regelmatig socialisten te bashen en te minoriseren. Waarom? Omdat wij de meest te duchten tegenstander zijn in de realisatie van hun droom van een rechtse, conservatieve samenleving."

De toespraak is doorspekt met weinig verholen sneren naar de N-VA. "Confederalisme is nu de nieuwe vlag waar we allemaal achter zouden moeten lopen? Opnieuw worden er mirakels in het vooruitzicht gesteld."