Bedrijfsvastgoed in Brussel zit in de lift

In Brussel worden er opnieuw meer kantoorgebouwen verhuurd en gekocht. Dat blijkt uit de cijfers van de internationale vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle voor 2012. De aanwezigheid van de Europese instellingen speelt hierbij een belangrijke rol.

De gebruikte kantoorruimte in de hoofdstad is vorig jaar met 11 procent toegenomen tot 389.000 vierkante meter. De stijging is onder meer te verklaren door de Europese instellingen die meer dan 21% van de kantooroppervlakte voor hun rekening namen.

De beschikbaarheid van nieuwe gebouwen in Brussel is vorig jaar gedaald. Eind december was 22 procent van de beschikbare kantoren maximum vijf jaar oud, tegen 29 procent het jaar voordien. In totaal is nog 10,4 procent van de Brusselse kantoren vrij.

Ook in 2013 verwacht de makelaar een goed jaar in Brussel. De Europese commissie ondertekent begin dit jaar een groot contract en er is ook opnieuw meer interesse van regionale en lokale overheden.