Kantoor van Samaras beschoten met kalasjnikov

In de Griekse hoofdstad Athene hebben onbekenden met kalasjnikovs gevuurd op het hoofdkwartier van de conservatieve partij Nea Dimokratia. In een kantoor van premier Antonis Samaras zijn kogels gevonden. Niemand raakte gewond, maar er is politieke commotie over de aanslag.

Het is niet de eerste keer dat er een aanslag is tegen gebouwen van Nea Dimokratia. De voorbije weken werden al brandbommen naar kantoren gegooid. Nu is er dus met een of meerdere kalasjnikovs gevuurd. De premier was 's nachts niet op zijn kantoor. "Maar er hadden slachtoffers kunnen vallen, bijvoorbeeld als er een schoonmaker aanwezig was geweest", zegt een woordvoerder.

De aanvallen tegen de partij zijn begonnen toen de regering enkele krakers uit leegstaande panden had laten zetten. Een woordvoerder van de regering zegt nu dat Syriza met de aanslag te maken heeft. De extreemlinkse partij steunt de krakers.