Ongeval stuurt verkeer in de war op de Ring

Op de Binnenring rond Brussel is een ongeval gebeurd ter hoogte van Dilbeek. Een vrachtwagen versperde er twee van de drie rijstroken. De weg is intussen weer vrijgemaakt.

Bestuurders die vanuit Halle of Nijvel kwamen en in de richting van Groot-Bijgaarden reden, moesten anderhalf tot twee uur aanschuiven om tot voorbij de plaats van het ongeval te raken, zo meldde Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde kort voor 6 uur toen een bestelwagen en een kleine vrachtwagen op elkaar inreden. De vrachtwagen kwam op zijn flank terecht en de bestelwagen kwam dwars over de weg te staan. Een bestuurder raakte bij het ongeval gewond, maar hij zou niet in levensgevaar verkeren.

De bestelwagen kon snel weggeduwd worden, zodat de linkerrijkstrook vrijkwam, maar om de gekantelde vrachtwagen te takelen, moest een kraan ter plaatse komen.

Het verkeer werd al die tijd via de N14 omgeleid.