Ouder koppel slachtoffer van tigerkidnapping

In Kooigem, een deelgemeente van Kortrijk, hebben drie gemaskerde en gewapende gangsters gisteravond een tigerkidknapping gepleegd bij een ouder koppel. De daders gingen aan de haal met een aanzienlijke buit.

Rond 20 uur drongen de gangsters de woning langs de Doornikserijksweg binnen. Het koppel zeventigers werd mishandeld en gekneveld. De daders doorzochten de woning op zoek naar geld. Daarna namen ze het koppel mee naar hun decoratiezaak, even verderop langs dezelfde Doornikserijksweg, in Spiere-Helkijn.

Daar moest de vrouw onder bedreiging van een vuurwapen de kluis openmaken. De daders gristen al het geld eruit en voerden het echtpaar weer naar hun woning. Vervolgens namen de gangsters de benen. Volgens het parket van Kortrijk is de buit aanzienlijk. Van de Franssprekende daders is voorlopig geen spoor.