Overvallers beroven Berlijnse bank via tunnel

In Berlijn hebben onbekenden een bank beroofd via een zelf gegraven tunnel. De onderaardse gang van zo'n 30 meter lang verbond de bank met een aanpalend gebouw. Het is nog niet duidelijk hoeveel ze buitmaakten. Van de daders is geen spoor.

De roof in de Berliner Volksbank in het stadsdeel Steglitz, in het zuidwesten van de stad, werd rond 6 uur vanmorgen opgemerkt. De daders konden verscheidene kluizen openbreken en gingen er met de inhoud vandoor. De politie kan nog niet zeggen wat er precies gestolen werd. Na de feiten stichtten ze nog brand in het gebouw, waardoor de inbraak ook aan het licht kwam.

In de Duitse hoofdstad zijn de laatste weken verschillende bankovervallen gepleegd. De overvallers van vandaag haalden mogelijk inspiratie bij een gelijkaardige bankoverval uit 1995. Daarbij werd toen 16 miljoen Duitse mark of bijna 8 miljoen euro buitgemaakt.