Ruby getuigt niet op proces tegen Berlusconi

In Italië is danseres Ruby vandaag opgeroepen op het proces tegen ex-premier Silvio Berlusconi. Ze moest uiteindelijk geen getuigenis afleggen. De vraag van Berlusconi om het proces uit te stellen, is afgewezen.
Ruby kwam omder massale persbelangstelling aan in Milaan.

Berlusconi wordt ervan verdacht dat hij seks had met het Marokkaanse escortmeisje Karima al-Mahrough, beter bekend als Ruby, toen zij 17 was. Dat zou gebeurd zijn op de beruchte bunga bunga-feestjes.

Berlusconi ontkent dat hij seks heeft gehad met Ruby en zegt dat hij niet wist dat ze minderjarig was. De ex-premier geeft wel toe dat hij haar geld heeft gegeven, maar dat was volgens hem "een geschenk aan een vriendin in nood". Seks met een prostituee jonger dan 18 jaar is een misdrijf in Italië.

Ruby zelf kwam vandaag onder grote persbelangstelling opdagen op de rechtbank. Ze moest uiteindelijk niet getuigen. De advocaten van Berlusconi en het openbaar ministerie zijn overeengekomen dat de rechters beroep zullen doen op de processen-verbaal van haar verklaringen tegenover de onderzoekers.

De advocaten van Berlusconi hadden ook gevraagd dat het proces zou worden uitgesteld tot na de verkiezingen. Niet alleen zou de rechtszaak zijn campagne dwarsbomen, hij zou tijdens de campagne ook niet veel tijd hebben om de vele zittingen bij te wonen. Maar de vraag is afgewezen, het proces gaat dus gewoon door.

De 76-jarige Berlusconi is lijsttrekker voor de partij Volk van de Vrijheid. Hij zei vorige week dat hij geen premier wil worden, maar minister van Economische Zaken. Al heeft de ex-premier al veel uiteenlopende dingen gezegd over zijn toekomst in de politiek.