Totale verwarring bij het afhaalrestaurant

Tal van bedrijven zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van auto's die ook zonder iemand achter het stuur kunnen rondrijden. Die multinationals zijn sinds enkele dagen voorbijgestoken door een 24-jarige goochelaar uit Virginia Beach en dat leidt tot hilariteit op het internet.

Het YouTube-filmpje is waanzinnig populair, want in minder dan een week zagen al bijna 25 miljoen mensen hoe medewerkers van een afhaalrestaurant reageren als ze een wagen zien voorbijrijden zonder bestuurder.

Rahat Hossain is de man die verantwoordelijk is voor het filmpje. Op de beelden is te zien hoe hij met behulp van een ingenieus kostuum transformeert in een zetel, waardoor het lijkt alsof er helemaal niemand in de auto zit. Aan de passagierszijde is er een camera geïnstalleerd. Op die manier worden de vertwijfelde gezichten van de restaurantmedewerkers in beeld gebracht.

"Echt niemand had door hoe de vork aan de steel zat", zegt een glunderende Hossain op de website van LA Times. Dat hij niet door de mand viel, dankt de man aan zijn kostuum. "Daar heb ik mij een volledige dag mee bezig gehouden. En het werkte, want de meeste mensen dachten dat er iemand zich verstopt had op de achterbank van de wagen", lacht de 24-jarige jongeman.

"Het kostuum bedekte mijn armen volledig en aan mijn benen was alles tot aan mijn knieën onzichtbaar. Omdat de kleur van mijn passagierszetel zou verschillen met mijn kostuum, heb ik een zetelhoes in dezelfde kleur gekocht en die over de zetel naast mij gehangen."

De mosterd haalde de Amerikaan naar eigen zeggen van een foto waarop iemand ongeveer hetzelfde deed, maar dan op een snelweg. "Dan koos ik toch liever voor een veiliger alternatief", zegt hij.

De immense populariteit van zijn filmpje zag hij niet aankomen. "Ik ben overweldigd en tegelijk opgewonden met die massale belangstelling. Vroegere filmpjes hadden ook wel succes, maar niet in de proporties die mijn recente video heeft aangenomen."

lees ook