Werd campagnebus van prins carnaval gesaboteerd?

Er komt een onderzoek naar mogelijke sabotage van een campagnebus tijdens de prinsenverkiezing van Aalst Carnaval afgelopen zaterdag. Er is voorlopig nog geen aangifte gedaan of een klacht ingediend, het parket is zelf een onderzoek gestart naar aanleiding van berichten in de media.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft iemand de remmen van de campagnebus van de pas verkozen prins carnaval Peter Van Nuffel doorgeknipt. Wellicht gaat het om een supporter uit de entourage van een tegenkandidaat, aldus de krant.

De sabotage zou zijn ontdekt door de chauffeur, net voor hij zou vertrekken met 40 passagiers. Naar aanleiding van de berichtgeving in de media zijn het parket en de politie nu een opsporingsonderzoek gestart.

"We zullen moeten onderzoeken of dit effectief het geval was. Er zullen verschillende verhoren gebeuren en we zullen nazicht doen op de bus of er sabotage is geweest", zegt Antoon Schotsaert van het parket.