"Frankrijk neemt grenscriminaliteit niet au sérieux"

De Menense burgemeester Martine Fournier (CD&V) trekt aan de alarmbel en vraagt dat Frankrijk een topprioriteit maakt van de grenscriminaliteit. De regio Zuid-West-Vlaanderen wordt al maanden geteisterd door Franse bendes. In Moorsele is een petitie opgestart voor een hardere aanpak van de zware criminaliteit in de regio.
archieffoto

Naar aanleiding van de dood van een bejaarde man uit Moorsele startten enkele van zijn buren een petitie op. De 81-jarige kwam vorige maand om bij een brutale homejacking. Zijn buren vragen nu een actieplan om de criminaliteit in de grensstreek een halt toe te roepen.

Volgens de Menense burgemeester Martine Fournier is er heel lang overleg tussen ons land en Frankrijk over de zaak. "Minister Joëlle Milquet heeft al de nodige stappen ondernomen. Maar wij hebben de indruk dat Frankrijk dit niet als een topprioriteit beschouwt. Zolang dat het geval is, kunnen we zelf ook niet veel ondernemen." Fournier verwijt de Fransen onder meer dat ze onvoldoende meewerken waardoor het overleg erg traag verloopt.