"Natalie Wood was al verwond voor ze stierf"

De Amerikaanse actrice Natalie Wood had verwondingen opgelopen nog voor ze verdronk. Dat staat in een pas verschenen autopsierapport. Het is meer dan 30 jaar geleden dat de ze stierf nadat ze op mysterieuze wijze van haar jacht was gevallen.

Natalie Wood is bekend van de filmklassiekers “West side story” en “Rebel without a cause”. In 1981 stierf de 43-jarige actrice toen ze ’s nachts overboord van haar jacht viel. Ze maakte samen met haar echtgenoot, acteur Robert Wagner, en collega-acteur Christopher Walken een uitstap. Haar dood is een van de meest mysterieuze overlijdens in Hollywood.

De speurders besloten in het oorspronkelijke onderzoek dat het om een ongeval ging. In augustus vorig jaar vermeldde de overlijdensakte niet langer “ongeluk” als doodsoorzaak maar “verdrinking en andere onbekende factoren”.

De zaak nam een nieuwe wending toen er gisteren een nieuw autopsierapport werd vrijgegeven. De arts die de autopsie leidde, noteerde dat hij “niet kan uitsluiten dat de verwondingen niet van accidentele aard zijn”. Het lichaam van Wood vertoonde kneuzingen in haar gezicht en op haar armen “die nieuw leken en die ze kan hebben opgelopen voor ze in het water viel”. In het oorspronkelijke rapport ging men er vanuit dat ze die opliep toen ze in het water viel.

De speurders willen geen overhaaste conclusies trekken. Ze kennen de feiten al maanden maar ze veranderen niets aan de status van het onderzoek. Wagner, Walken en de kapitein zijn geen verdachten in het onderzoek.