Appermont presenteert opnieuw "De zoete inval"

Vanaf zaterdag 9 februari presenteert Luc Appermont opnieuw "De zoete inval" op Radio 2. Tien jaar na de laatste uitzending van het populaire radioprogramma keert het terug in het programmaschema van de zender. In het najaar maakte Luc Appermont al zijn comeback op televisie met "Vroeger of later?".

Eind december verklapte Appermont in "De laatste week" op Eén al dat hij opnieuw in gesprek was met de VRT om radio te maken en nu is dat nieuws dus bevestigd.

Appermont was 33 jaar lang een van de vaste stemmen op Radio 2. Hij was een van de uitzonderingen die na zijn overstap naar VTM in 1990 nog bij de VRT-radio kon blijven werken. "De zoete inval" was in de jaren 90 een humoristisch radioprogramma waarin een panel van BV's vragen van luisteraars over bizarre onderwerpen moest beantwoorden. Het was een van de meest populaire programma's van Radio 2, met gemiddeld bijna een miljoen luisteraars.

"Er zullen vertrouwde namen en nieuwe namen bij zijn", zegt Appermont op Radio 2. "Ik ben echt benieuwd naar de samenstelling van een hedendaags panel. Ik weet dat van de anciens Margriet Hermans al gecontacteerd is." Enkele nieuwkomers zouden Guga Baúl en Jan Verheyen zijn.

"De zoete inval" zal op zaterdagochtend opnieuw van 10 tot 11 uur te horen zijn. Het programma loopt tot en met zaterdag 25 mei. Die dag brengt Radio 2 verschillende programma's uit de jaren 90 tot leven zoals "Ochtendkuren met Somers en Verschueren" en "Radio Rijswijck".