Bod Liberty Global op Telenet is geen succes

De eerste poging van het Amerikaanse Liberty Global om het Mechelse telecombedrijf Telenet volledig in handen te krijgen, was niet erg succesvol. De Telenet-hoofdaandeelhouder kon nauwelijks 8 procent extra binnenrijven en heeft nu een belang van 58,4 procent in handen. Dat meldt Liberty Global zelf.

Tegen het bod van Liberty Global bestond veel tegenkanting. Enkele grote aandeelhouders en de onafhankelijke bestuurders van Telenet vonden het bod van 35 euro per aandeel te laag. Een expert die was aangeduid door de raad van bestuur van Telenet, waardeerde het aandeel van de Mechelse kabelgroep op 37 tot 42 euro per stuk.

Vrijdag worden de resultaten van de eerste biedingsronde officieel bekendgemaakt. Dan zal ook duidelijk worden of Liberty Global zijn bod verlengt en eventueel verhoogt.

De Amerikanen hadden bij de aankondiging van het bod in september 50,04 procent van de Telenet-aandelen in handen