Dan Brown brengt nieuwe thriller "Inferno" uit op 14 mei

Dan Brown brengt tien jaar na zijn wereldwijde bestseller "The Da Vinci code" een nieuwe thriller uit. Vandaag maakte hij bekend dat het boek "Inferno" zal heten en op 14 mei verschijnt. Ook in dit boek speelt professor Robert Langdon de hoofdrol.
AP2009

"Inferno" is de zesde roman van de Amerikaanse auteur Dan Brown en het vierde boek waarin professor Robert Langdon de hoofdrol speelt. Het verhaal speelt zich af in Italië.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het verhaal onder meer over Dante. “Hoewel ik als student Dante bestudeerde, was het pas recent, toen ik in Firenze verbleef, dat ik de grote en blijvende invloed van Dante op de moderne wereld doorkreeg", vertelt Dan Brown.

Brown schrijft meestal over intriges, complotten, mysteries en codes en dat is in "Inferno" niet anders. "Ik verheug me erop de lezers opnieuw mee te nemen op een reis naar  deze mysterieuze wereld van codes en symbolen", aldus Brown.

Via puzzels heeft hij ook de titel bekendgemaakt. Elke keer als een fan zijn boek vermeldde op sociale media, werd er een stuk van een mozaïek vrijgegeven. Zo kwam uiteindelijk de naam tevoorschijn.

De vorige boeken van Brown zijn in 52 landen uitgegeven. Er werden meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht.