Fregat Louise Marie pikt 10 schipbreukelingen op

Het fregat Louise Marie van de Belgische marine, dat deelneemt aan de Europese operatie Atalanta tegen Somalische piraterij, heeft gisteren tien Indiase schipbreukelingen aan boord genomen. Dat melden het hoofdkwartier van de Europese marinetroepen en het ministerie van Defensie in Brussel.

De tien Indiase zeelieden waren zondag door het Franse fregat Surcouf gered nadat hun zeilschip was beginnen te zinken voor de kust van Somalië. De Surcouf plukte de tien zeelieden uit een reddingssloep. Omdat ze niet op het Franse schip konden blijven, werden ze gisterochtend met een helikopter overgebracht naar de Louise Marie. Daar kregen ze de nodige verzorging.

Het Belgische fregat zal de schipbreukelingen aan wal zetten, waar ze zullen worden opgevangen door de Indiase autoriteiten. Het is nog niet duidelijk in welke haven dat zal gebeuren.

De Louise Marie en de 169 bemanningsleden worden sinds 23 november en tot begin februari ingezet in het kader van de operatie Atalanta, de eerste marineoperatie van de Europese Unie. Het is de derde keer dat het fregat deelneemt aan de antipiraterijmissie.

Meest gelezen