Protest na verkrachting 7-jarig meisje op school

In India hebben duizenden mensen zich verzameld aan een school, nadat bekend was geraakt dat een 7-jarig meisje in de toiletten van haar school verkracht is tijdens de speeltijd. De politie zoekt met man en macht naar de dader van het kindermisbruik. De directrice van de school is aangehouden.

Het incident gebeurde in een lyceum in de stad Vasco da Gama, waar ook een lagere school aan verbonden is. Een man, die er niet ouder uitzag dan 20, was 's morgens naar de schoolpoort gekomen. Hoe het komt dat de man de school is binnen geraakt of waarom hij is binnengelaten, is niet bekend.

Een anonieme bron bij de politie zegt dat het meisje verkracht is in de toiletten van de school tijdens de speeltijd. De toiletten bevinden zich niet ver van het bureau van de directrice van de school. Toen het nieuws bekend raakte in de buurt, verzamelden duizenden mensen zich rond de school. Ze eisten de arrestatie van de schooldirectrice en de dader.

De politie heeft de directrice niet lang na de feiten opgepakt, ze wordt verdacht van het verzuimen aan haar verplichtingen als directrice. De dader zelf is voorlopig spoorloos, de politie is naar de man op zoek.

De laatste weken halen heel wat verhalen over verkrachtingen en groepsverkrachtingen in India de internationale pers. Aanleiding was een gewelddadige groepsverkrachting van een studente op een bus in december, de jonge vrouw is later aan haar verwondingen overleden.

Dit weekend kwam weer een zaak van groepsverkrachting aan het licht. Een vrouw op een bus werd meegenomen naar een huis waar ze door zeven mannen werd aangerand. Gisteren kwam het verhaal van een verkrachte vrouw die opgehangen aan een boom werd teruggevonden. Nog gisteren, is een agent beschuldigd van seksueel misbruik van prostituees.