Sneeuw legt Fyra-verkeer stil

Door het winterweer rijden er vanavond in beide richtingen geen Fyra's meer tussen Brussel en Amsterdam. Ook voor morgen zijn er al zes Fyra-treinen preventief afgeschaft. Door de sneeuwval kampte de snelle treinverbinding met Amsterdam vandaag met technische problemen. Voor de reizigers die vanavond nog zouden reizen, is een alternatief voorzien.

"Reizigers kunnen vanavond een binnenlandse trein nemen naar Essen en daar overstappen op een bus tot in Roosendaal, om daar over te stappen op een trein naar Amsterdam", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

De NMBS en de Nederlandse Spoorwegen hebben besloten om ook morgen doorheen de dag zes Fyra's af te schaffen om de dienstverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen. "Reizigers die een van de afgeschafte Fyra's willen nemen, kunnen vanuit Antwerpen een bus nemen van Breda en daar overstappen op een trein naar Amsterdam", aldus Crols.

Overigens ondervond ook het Vlaams Parlement vandaag hinder door de problemen met de Fyra. Een Nederlandse deskundige die in Schiphol de trein had moeten nemen, strandde daar toen bleek dat zijn Fyra geschrapt was. Twee uur later de volgende nemen had geen zin, want dan was de vergadering al gedaan.