Zeker 19 doden bij een treinongeluk in Egypte

Bij een treinongeval in Egypte zijn vanochtend zeker 19 doden gevallen en meer dan 100 gewonden. De trein die 1.328 dienstplichtige soldaten vervoerde, crashte kort na middernacht plaatselijke tijd in Giza, bij de hoofdstad Caïro.

Twee van de twaalf treinstellen zijn ontspoord en zijn tegen een vrachttrein terechtgekomen. Naast de doden zijn ook meer dan 100 mensen gewond geraakt. Zij zijn opgevangen in ziekenhuizen in de buurt. Sommigen onder hen zijn er ernstig aan toe, het dodental zou dus nog kunnen oplopen.

In Egypte zijn er wel vaker treinongelukken. In november vorig jaar zijn nog tientallen schoolkinderen omgekomen toen een trein hun schoolbus ramde. De minister van Openbaar Vervoer nam toen ontslag, sindsdien was die post lange tijd vacant. Pas op 6 januari is een nieuwe minister aangesteld.