"Die hard"-regisseur John McTiernan voor een jaar in de cel

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de vraag van John McTiernan in hoger beroep afgewezen tegen zijn veroordeling van een jaar celstraf. De regisseur van twee "Die hard"-films was veroordeeld omdat hij had gelogen tegen de FBI.
AP1999

Regisseur John McTiernan was in 2010 veroordeeld omdat hij had gelogen tegen de FBI. Toen ze hem vroegen naar zijn band met de privédetective Anthony Pellicano, die in opdracht van de regisseur gesprekken afluisterde, beweerde hij er niets van af te weten. Later gaf hij toe gelogen te hebben.

De rechter veroordeelde hem tot een jaar celstraf en drie jaar voorwaardelijke celstraf. Maar hij was vrijgelaten na het betalen van een borgsom en wachtte op de beslissing van de rechter in hoger beroep.

De rechter van het Hooggerechtshof heeft maandag zijn aanvraag afgewezen. In een volgende stap zal een rechter hem naar de gevangenis sturen.

De regisseur is bekend van de films "Die hard", "Predator" en "The hunt for red october".