Albert niet te spreken over film over Grace Kelly

Het koningshuis van Monaco heeft zich negatief uitgelaten over de nieuwe film "Grace of Monaco". In het drama vertolkt Nicole Kidman de rol van Grace Kelly, de moeder van onder anderen prins Albert van Monaco.

""Grace of Monaco" is geen biografische film. Er wordt een pagina van de geschiedenis herschreven waarbij het verleden nodeloos geromantiseerd wordt", meldt het koningshuis van Monaco.

Grace Kelly (1929-1982) brak in de jaren 50 door en nam in 1956 afscheid van het witte doek om te trouwen met prins Reinier van Monaco. Ze stierf na een auto-ongeval.

De film "Grace of Monaco" van regisseur Olivier Dahan wordt in 2014 in de bioscoop verwacht. Er zijn al opnames voor de film gemaakt in België. Het koningshuis van Monaco werkte in de voorbereidende fase mee aan het project, maar stelde vast dat er geen rekening werd gehouden met hun opmerkingen. Daarna trok het koningshuis zich terug uit het project.