Belgische militairen vertrokken op Melsbroek

Op de militaire luchthaven in Melsbroek is vanmorgen een groep van 35 Belgische militairen vertrokken naar Abidjan (Ivoorkust) om er deel te nemen aan de Franse operatie tegen de islamistische rebellen in Mali.

Gisteren gaf het kernkabinet zijn fiat voor de deelname aan de Franse militaire interventie in het Afrikaanse land Mali tegen de oprukkende moslimrebellen. Twee C-130-transportvliegtuigen, twee helikopters en een tachtigtal manschappen zullen deelnemen aan de operatie.

Om 11 uur is de Airbus A-330 van het Belgische leger op de militaire luchthaven van Melsbroek vertrokken met een groep van 35 militairen richting Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust. Van daaruit zullen de militairen de C-130-vliegtuigen inschakelen. Een daarvan bevindt zich al in Tsjaad, het andere is gisteren vertrokken richting Abidjan en heeft een tussenstop gemaakt op het Franse eiland Corsica om er Frans militair materieel op te laden.

De helikopters zullen worden ingeschakeld voor medische evacuaties. Voor het vertrek van die toestellen is nog geen datum vastgepind.