Le Soir heeft eerste digitale avondkrant van het land

Le Soir heeft als eerste Belgische krant een digitale avondeditie. Sinds gisteravond kan "Le Soir 17H" dagelijks gelezen worden op computer, tabletcomputer of smartphone.

De digitale avondeditie kost 1 euro. Wie een abonnement op de krant heeft, leest de digitale editie gratis. De helft van de artikels komt uit de dagkrant, een kwart komt van de website en een ander kwart is alleen voor de digitale krant gemaakt. Voor de journalisten komt er een extra deadline bij om 16.30 uur, naast de deadline voor de gedrukte krant om 22.30 uur.

De lancering van de digitale editie komt er op een moeilijk moment. Uitgever Rossel heeft een besparingsplan voorgesteld en er zullen banen verdwijnen bij de krant.

"Er zijn nog geen cijfers bevestigd, maar er wordt gesproken over een tiental journalisten", zegt hoofdredacteur Didier Hamann in De Morgen. "Bovendien zoeken we ook naar nieuwe mensen: die digitale krant vereist andere profielen. Daarom moeten we ook goed naar de redactie kijken en alles heroverwegen. Misschien kunnen we ergens iets minder doen om op een andere plaats extra te investeren."