Moeder en kind komen om bij ongeval met trein

In Nijlen is een auto onder een trein terechtgekomen. Bij de klap zijn twee mensen omgekomen, een 31-jarige vrouw en haar 7-jarig zoontje. Door het ongeluk was er grote hinder op de spoorlijn Antwerpen-Lier-Turnhout. Het treinverkeer is rond 17.30 uur hervat maar de gevolgen van het ongeval zijn de hele avondspits nog voelbaar geweest.

Volgens getuigen kwam de vrouw kwam vanuit een parallelweg en heeft ze zo de neergelaten slagbomen aan de andere kant van de weg niet opgemerkt. Ze draaide links de sporen op, en toen ze merkte dat de slagbomen dicht waren, stopte ze en probeerde ze nog achteruit te rijden. Alles wijst dus in de richting van een jammerlijk ongeval.

Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken zegt dat het ongeval gebeurde aan een overweg van categorie 2, "dus met halve slagbomen, lichten en een bel."

Na het ongeluk waren beide sporen in Nijlen versperd. Tussen Lier en Herentals werden bussen ingezet. Om 16.30 uur werd een eerste spoor vrijgemaakt. Het treintoestel dat bij het ongeval betrokken was werd rond 17 uur weggehaald waardoor het treinverkeer stilaan weer op gang kwam. Toch waren de gevolgen van het ongeval nog de hele avondspits voelbaar.