Schooldirecteur blundert als "Terminator"

Erik Naumann wilde een onvergetelijke indruk maken in zijn eerste weken als directeur van een school in Massachusetts. In dat opzet is hij meer dan geslaagd, want de man kreeg prompt een schorsing aan zijn been. Naumann had kennelijk onvoldoende ingeschat dat een verschijning als de Terminator geen goed idee was na de dodelijke schietpartij van enkele weken geleden in Newtown.

Om zich aan zijn studenten voor te stellen had nieuwbakken schooldirecteur Naumann een filmpje gemaakt waarin hij "schittert" als Terminator. De 2.000 leerlingen konden op een groot scherm zien hoe hij dreigend door de gangen van de school liep en op die manier paniek veroorzaakte bij een vrouwelijke studente.

Haar paniekreactie, in combinatie met de lege klaslokalen en de opruiende taal van de directeur, deed iedereen onvermijdelijk terugdenken aan het drama in Newtown van enkele weken geleden. "Het waren vooral de ouders die dit zeer ongeschikt vonden", beweert Fred Forestiere, de hoofdinspecteur van de school.

Volgens Forestiere is het schoolhoofd een respectabel man en een visionaire leider, maar met die video ging hij toch een brug te ver. "Ik zag de video niet op voorhand, anders had ik kunnen ingrijpen. Erik heeft hier een foute beslissing genomen."

Na overleg met de directie werd besloten om de Terminatordirecteur niet te ontslaan. Hij zal wel voor twee dagen geschorst worden, net als de leraar die hem heeft gefilmd.

lees ook