Tom Waits en Anton Corbijn brengen fotoboek uit

De Amerikaanse muzikant Tom Waits en de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn brengen op 8 mei het fotoboek "Waits/Corbijn '77-'11" uit. In het koffietafelboek, waarvan slechts 6.600 exemplaren worden uitgegeven, zullen meer dan 200 portretten van de muzikant staan die gemaakt zijn door Corbijn.
AP2012
Tom Waits

Naast de foto's van Corbijn zullen er ook foto's in staan die Waits zelf maakte. De inleiding is geschreven door regisseur Jim Jarmusch ("Broken flowers", "Coffee and cigarettes").

"Het is zeldzaam dat je meer dan 30 jaar lang foto's maakt van iemand", zegt Corbijn (foto in tekst). "Ons werk samen is organisch gegroeid en daarin schuilt de schoonheid. Wanneer het op samenwerken aankomt, zijn we zoals kinderen die niet willen opgroeien. Dat is bevrijdend en het is een legale drug die ik nodig heb."

"Ik houd ervan om met Anton samen te werken", zegt Waits. "Hij is iemand met een echte visie. Geloof me, ik zou niet voor zomaar iemand van een rots springen gehuld in een Dracula-cape."

Waits is de zanger van songs als "Martha", "Tom Traubert's blues" en "Hold on". Zijn diepe, rauwe stem is zijn handelsmerk. Corbijn fotografeerde artiesten zoals U2, David Bowie en Nick Cave en maakte videoclips. Hij regisseerde ook de langspeelfilms "Control" en "The American".