Twee doden bij helikoptercrash in centrum Londen

In het centrum van Londen is vanmorgen een helikopter neergestort. De helikopter raakte een bouwkraan en stortte onmiddellijk neer op een drukke verkeersweg nabij het station Waterloo. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Volgens de Britse politie zijn er twee mensen omgekomen.

Het ongeval vond rond 8 uur plaatselijke tijd plaats, 9 uur Belgische tijd. Volgens de Londense brandweer liepen er verschillende oproepen binnen over een helikopter die tegen een kraan zou gevlogen zijn vlak bij het treinstation in Vauxhall, in het centrum van de Britse hoofdstad.

Een getuige meldde aan de BBC dat de helikopter meteen tegen de grond smakte. De eerste foto's op Twitter toonden een vlammenzee op de begane grond (bekijk ook de video) en een zwarte rookpluim boven de stad. Bij de crash van de helikopter zijn ook een aantal auto's geraakt. De helikopter stortte neer op een drukke verkeersweg.

Het bouwterrein waar het ongeval plaatsvond, was kort na het ongeval in een dikke mist gehuld. De arm van de kraan zou bij de botsing naar beneden gekomen zijn.

Minstens vier ziekenwagens en verschillende brandweerwagens en politieauto's zijn op de plaats van het ongeval. Volgens de Britse politie hebben twee mensen de crash niet overleefd. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk is één van de twee doden de helikopterpiloot.

Twee andere mensen zijn gewond geraakt. Eén van hen is een automobilist die door de brandweer uit zijn brandende auto werd bevrijd. De twee gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie gaat het om een ongeval. De crash gebeurde niet zover van het hoofdkwartier van de Britse geheime dienst MI6, maar volgens de politie wijst niets erop dat het om een terroristische daad zou gaan.