Verbluffende remake Toy story met écht speelgoed

Met "Toy story" bestormde Pixar in 1995 de animatiehemel door voor de allereerste keer een volledig computergeanimeerde film te maken. 18 jaar later zijn 2 Amerikaanse vrienden gezin erin geslaagd om een remake te maken van die klassieker. Zonder hulp van computers en met écht speelgoed spelen ze de allereerste Pixarfilm volledig na.
Jonason Pauley (l) en Jesse Perrotta (r) werkten ruim 2 jaar aan hun project.

De goedkeuring van zijn ouders, meer had Jonason Pauley niet nodig om twee slaapkamers in zijn huis volledig om te bouwen tot een filmset. De 19-jarige jongeman uit Arizona is na ruim 2 jaar eindelijk klaar met zijn prestigeproject. Samen met zijn ouders, zijn klasgenoot Jesse Perotta en tal van kinderen uit de buurt heeft Pauley een remake gemaakt van "Toy story", met de dialogen uit de film en - opmerkelijk - met echt speelgoed.

"Toen de derde film van "Toy story" uitkwam in 2010 was ik bijzonder enthousiast. Toen vatte ik het plan op om de eerste film volledig na te maken", zegt de 21-jarige filmstudent op de website van The Star.

Het uiteindelijke resultaat oogt indrukwekkend. Met een budget van nog geen 1.000 euro is het duo erin geslaagd om de Pixarklassieker na te maken. "Mijn ma speelde de rol van de moeder", lacht Pauley. "Maar het mooiste van de film was om al die kinderen uit de buurt te zien acteren." Zijn ouders bedankte hij door hen te bombarderen tot de executive producers van de film.

De reacties op internet zijn uitsluitend positief. In de 2 jaar dat ze aan de film hebben gewerkt, plaatsten ze af en toe enkele scènes online. Op die manier bouwden de makers een trouw publiek op. Tot dusver werden de beelden al bijna 400.000 keer bekeken in vier dagen tijd.

En wat moet de toekomst brengen voor de filmliefhebbers? "Ik wil op een of andere manier werken in de filmindustrie", bekent Jonason. Zijn vriend Jesse heeft andere ambities. "Ik richt mij minder op films en meer op soundtracks." Over wat hun volgende project zou kunnen zijn hebben beide jongens geen idee. "In elk geval geen remake, maar iets origineels dit keer."

lees ook