Wandelwegen: man uit Haaltert krijgt ongelijk

Een man uit Haaltert heeft ongelijk gekregen in een proces dat hij tegen de gemeente had aangespannen omdat een aantal wandelwegen niet toegankelijk zijn. Volgens de rechter kon de man geen persoonlijk belang aantonen in de zaak.

Het gaat om een zaak in beroep, nadat de man in eerste aanleg ook ongelijk had gekregen van de rechter.

In een zaak over andere wandelwegen, heeft de man wel gelijk gekregen en de rechter legde de gemeente bovendien een dwangsom op. Daartegen gaat de gemeente in cassatie.

Volgende week is de man overigens ook uitgenodigd op het gemeentehuis waar de gemeente zal proberen aan te tonen dat ze wel haar best doet om de wandelwegen open te stellen en open te houden. De gemeente hoopt zo tot een minnelijke schikking te komen.