"Ik voel me zo vernederd!"

Voor de 21-jarige Aimi Jones uit Oxfordshire was het wellicht schrikken toen ze zag welke prijzen er voor haar mosterdgele jurk werden geboden. Ze schrok nog harder toen ze de reden achterhaalde. Zonder het te beseffen had ze bij het fotograferen van haar jurk ook zichzelf gefotografeerd. En dat met bijna geen kleren aan.
De linkse foto verspreidde zich al snel als een lopend vuurtje.

Het basisbedrag van 15.99 pond ging in een mum van tijd de hoogte in. 130 biedingen later bedroeg het hoogste bod maar liefst 150.000 euro. Al dachten velen misschien verkeerdelijk dat de halfnaakte dame op de foto, links van de jurk, in de prijs was inbegrepen.

"Dit is vreselijk gênant, ik voel mij zo vernederd", zegt Aimi Jones. Zij is diegene die de veiling op eBay had opgestart. En ze is dus ook diegene die door honderdduizenden surfers werd gespot in niets meer dan een zwarte bh. "Het is zo dom wat ik heb gedaan. Nu heeft de hele wereld mij naakt gezien", zucht de 21-jarige vrouw in de Britse pers.

Toen ze zichzelf op de foto zag, greep ze meteen in. "Ik liet de veiling stoppen en ik maakte een nieuwe foto. Dit keer was het een zedige foto." Maar omdat de vorige foto al aan een digitale rondreis was begonnen, bleef de belangstelling voor haar jurk immens. Uiteindelijk stopte de koopjessite zelf met de veiling omdat de bedragen onrealistisch hoog waren. "Ik vind het verschrikkelijk, maar mijn vriend Andy lacht er zich een breuk mee", vertelt Aimi.

Niet alleen Andy zag er de grap van in, ook op Twitter werd de draak gestoken met de vrouw én met de jurk. Met de hashtag #ebayyellowskaterdress ging de zaak van de fotoblunder zelfs internationaal.

lees ook