België en Nederland samen in 1e halve finale Eurosong

Roberto Bellarosa zal voor ons land optreden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 14 mei in Malmö, in Zweden. Dat heeft een loting vanmiddag uitgewezen. Ook Anouk, de Nederlandse inzending, zit in de eerste halve finale.
Vanmiddag werden ook het logo en de slogan ("We are one") van het Eurovisiesongfestival 2013 in Malmö voorgesteld.

Vanmiddag zijn de deelnemende landen via loting verdeeld over de twee halve finales. Die vinden plaats op dinsdag 14 en donderdag 16 mei. 16 landen treden aan in de eerste halve finale, 17 in de tweede halve finale.

Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië en gastland Zweden zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale op 18 mei. Zij mogen wel mee stemmen. Italië, Groot-Brittannië en Zweden doen dat tijdens de eerste halve finale. Duitsland, Frankrijk en Spanje tijdens de tweede halve finale.

In totaal zijn er dus 39 deelnemers. 26 daarvan zullen in de finale op zaterdag 18 mei optreden. Voor ons land zal Roberto Bellarosa (foto), die uitgekozen werd door de RTBF, het nummer "Love kills" zingen. In de eerste halve finale neemt hij het onder meer op tegen Nederland, dat met Anouk een bekende kandidaat afvaardigt.

Als hoeveelste hij zal zingen, weet Bellarosa nog niet. Dat wordt niet meer via loting uitgemaakt. Het is nu de organisatie zelf die die volgorde zal bepalen wanneer alle deelnemers bekend zijn. Dat het in de tweede helft van de eerste halve finale zal zijn dat onze landgenoot optreedt, is wel al bekend.

Welke landen zitten in welke halve finale?

In de eerste halve finale op 14 mei treden deze landen aan: Denemarken (eerste helft), Kroatië (eerste helft), Litouwen (tweede helft), Oekraïne (eerste helft), Nederland (eerst helft), Oostenrijk (eerste helft), Servië (tweede helft), Ierland (tweede helft), Wit-Rusland (tweede helft), Cyprus (tweede helft), Slovenië (eerste helft), Montenegro (tweede helft), Estland (eerste helft), Rusland (eerste helft), België (tweede helft) en Moldavië (tweede helft)

In de tweede halve finale op 16 mei treden deze landen aan: Israël (tweede helft), Noorwegen (tweede helft), Albanië (tweede helft), Letland (eerste helft), Azerbeidzjan (eerste helft), Malta (eerste helft), Hongarije (tweede helft), Zwitserland (tweede helft), IJsland (eerste helft), Georgië (tweede helft), Griekenland (tweede helft), San Marino (eerste helft), VJR Macedonië (eerste helft), Finland (eerste helft), Armenië (tweede helft), Bulgarije (eerste helft) en Roemenië (tweede helft).

"Love kills" van Roberto Bellarosa: