Cameron stelt zijn speech over de EU uit

De Britse premier David Cameron heeft beslist om zijn speech over de Europese Unie, die hij morgen zou geven, uit te stellen. Dat heeft Downing Street vanavond gemeld. Als officiële reden geeft zijn woordvoerder de gijzelaarscrisis in Algerije aan.
AP2012
Naar de speech van Cameron werd met belangstelling uitgekeken.

"De Algerijnse strijdkrachten hebben de plaats (een gasveld waar islamitische rebellen 41 buitenlanders hebben gegijzeld) aangevallen. Het is een zeer gevaarlijke, zeer onzekere situatie en ik denk dat we ons moeten voorbereiden op de mogelijkheid dat er slecht nieuws komt", zo zei de woordvoerder.

Zowel de eurofielen als de eurosceptici keken reikhalzend uit naar de toespraak die Cameron morgen in Nederland zou houden. Het is niet duidelijk wanneer de speech dan wel zou plaatsvinden.