Dertig Algerijnen zijn ontsnapt aan hun gijzelnemers

In Algerije zijn dertig Algerijnen ontsnapt aan de de islamitische rebellen die hen gijzelden op het gasveld van In Amenas. De gijzeling in het oosten van Algerije is sinds gisteren aan de gang. In totaal zouden 41 westerlingen worden vastgehouden. Bij de gijzelingsactie kwamen al een Brit en Algerijnse bewaker om.

De islamitische rebellen vielen een gebouwencomplex binnen bij het gasveld van oliemaatschappij BP. Met de actie willen ze wraak nemen voor de Franse militaire interventie in Mali.

Vandaag zijn volgens APS, het Algerijnse persagentschap, dertig Algerijnse medewerkers kunnen ontsnappen. Een Algerijnse tv-zender maakt ook melding van 15 gevluchte buitenlanders, onder wie twee Fransen. Maar dat nieuws is nog niet bevestigd. Er zouden nu nog enkel westerlingen gevangen zitten. Algerije stelt dat het gaat om twintig buitenlanders, maar de rebellen zelf spreken over 41. Onder de buitenlanders, zitten Britten, Japanners, Amerikanen, Fransen en Noren.