Kylie Minogue krijgt rol in tv-film over Warhol

De Australische zangeres Kylie Minogue heeft een rol beet in een nieuwe Britse tv-film, "Hey diddly dee". Het is haar eerste rol sinds ze vorig weekend aankondigde dat ze haar muziekcarrière op een laag pitje gaat zetten en meer wil acteren.

"Hey diddly dee" wordt een tv-film over een groep acteurs die een toneelstuk opvoeren over kunstenaar Andy Warhol. Wanneer de hoofdrolspeler plots sterft in een tragisch ongeval, gaan de anderen op zoek naar een schuldige.

De Britse sitcom-acteur Peter Serafinowicz speelt het Warhol-personage. Minogue vertokt de rol van de muze van de popart-kunstenaar. Ook David Harewood (CIA-baas David Estes in "Homeland") doet mee in de productie, die in maart op de zender Sky Arts zal uitgezonden worden.

Sinds Minogue in 1988 de soap "Neighbours" verliet, was ze maar sporadisch te zien in films of tv-series. Maar vorig weekend kondigde de zangeres dus aan dat ze zich nu gaat focussen op acteren.