Literatuurhuis Passa Porta reorganiseert

De organisaties Entrez Lire en Het Beschrijf verdwijnen. Ze zullen opgaan in de koepel van het internationale literatuurhuis Passa Porta. Het huis organiseert alle activiteiten vanaf 1 januari vanuit de merknaam Passa Porta.

Met de hervorming wil Passa Porta "de werking en uitstraling van het huis nog meer kansen geven". Als de organisaties Entrez Lire en Het Beschrijf geïntegreerd worden in Passa Porta, kunnen ze verder bouwen op de naam en reputatie die het huis de vorige jaren heeft opgebouwd.

Het huis bestaat nu uit de Nederlandstalige en Franstalige vzw's Passa Porta en de Passa Porta Bookshop.

Ook op het bestuursniveau zijn er een aantal verschuivingen. De voorzitters van Het Beschrijf en Entrez Lire, Hugo Weckx en Anne Vanweddingen, stoppen en de voorzitter van vzw Passa Porta, Koen Peeters, geeft de fakkel door aan Johan Reyniers. Wie de Franstalige vzw gaat voorzitten, wordt later bekendgemaakt.