Onkelinx volgt Vervoort op, die Picqué opvolgt

Huidig voorzitter van de PS-afdeling in Brussel Rudi Vervoort wordt in mei de nieuwe minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij wordt opgevolgd door huidig PS-vicepremier Laurette Onkelinx, die wel in de federale regering blijft. De stoelendans komt er omdat Charles Picque ermee wil ophouden als Brussels minister-president.

De huidige minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Charles Picqué (PS) wil in de loop van dit jaar de fakkel doorgeven. Nu is bevestigd dat dat in mei zal gebeuren, met het Irisfeest. Het was al langer duidelijk dat huidig voorzitter van de PS-afdeling in Brussel Rudi Vervoort dan Picqué zou opvolgen.

Intussen is ook duidelijk dat Onkelinx voorzitter wordt van de PS-afdeling in de hoofdstad. Maar dat heeft geen gevolgen voor haar plaats in de regering-Di Rupo, klinkt het bij de PS. Deze namiddag wordt de beslissing bekrachtigd door het hoofdkwartier van de PS.