Patrick Stewart vertolkt danscoach in "Match"

De Engelse acteur Patrick Stewart vertolkt de hoofdrol in de verfilming van het toneelstuk "Match". Hij speelt een excentrieke danscoach aan de befaamde Juilliard School in New York en wordt geconfronteerd met zijn verleden.

Patrick Stewart is bekend van "Star trek: The next generation" en de "X-Men"-films. De 72-jarige acteur werd in 2010 geridderd door koningin Elizabeth in Engeland (foto).

Naast Stewart zullen Carla Gugino en Matthew Lillard te zien zijn in "Match". Gugino en Lillard vertolken een echtpaar dat de vermaarde danser komt interviewen voor een eindscriptie. Langzamerhand wordt duidelijk dat de twee de dansleraar al van vroeger kennen en nog een rekening met hem willen vereffenen.

De auteur van het toneelstuk, Stephen Belber, bewerkt zijn scenario voor het witte doek en zal de film ook regisseren.