Prinses Mathilde: "Dat is goed voor druk, nee?"

Zondag viert prinses Mathilde haar 40e verjaardag. Bpost heeft daarom een postzegel met haar portret uitgebracht. Mathilde zakte vandaag zelf naar de drukkerij in Mechelen af om het ontwerp te keuren en haar toestemming te geven. Bpost had ook een geschenkje voor haar: een kubus met wenskaarten met daarop verjaardagswensen van een 100-tal medewerkers.

Het is de derde postzegel voor de prinses. In 1999 verscheen er al een naar aanleiding van haar huwelijk met prins Filip en in 2002 kwam er na de geboorte van Elisabeth een.

Mathilde gaf haar akkoord voor de druk en zette zelf de persen in werking, onder het goedkeurend oog van de Mechelse burgemeester Bart Somers en de baas van Bpost, Johnny Thijs.

De postzegel heeft een waarde van 67 eurocent. Fotograaf was Christian Lambiotte die de prinses thuis mocht fotograferen. De postzegel komt maandag uit. Het gaat om een gegomde zegel -geen zelfklevende zegel, waarbij dus een likje nodig is- en is daarom enkel te koop via de webshop of in gespecialiseerde boetieks.

De medewerkers hadden voor Mathilde ook een attentie: ze kreeg een kubus met wenskaarten waarop een 100-tal medewerkers een boodschap had geschreven (foto). De prinses beloofde de wensen te beantwoorden.