Slangen stapt uit communicatievak, "geen politieke plannen"

Communicatie-expert Noël Slangen stapt na 25 jaar uit het communicatievak. De bedrijvengroep Groep C en Connect, dat hij heeft opgericht, wordt overgenomen door afgevaardigd bestuurder Bart Derison. Slangen zegt zelf dat hij geen politieke plannen heeft, hij gaat de komende maanden "enkele aanbiedingen en opportuniteiten afwegen".

Bart Derison werkt al sinds 1997 voor het bedrijf en werd in 2010 afgevaardigd bestuurder van Groep C en Connect. Sinds 2008 leidt hij de businessunit Connect, gespecialiseerd in infrastructuur en publieke ruimte. Met een honorariumomzet van bijna 3 miljoen euro en meer dan 20 adviseurs is de bedrijvengroep Groep C en Connect een van de grotere spelers in de Belgische public relationssector. Zowel de private als de publieke sector in België en Nederland behoren tot het cliënteel.

Noël Slangen is verheugd met de management-buy-out: "Bart wil de fakkel volledig overnemen en omdat onze werking de afgelopen jaren sterk gedepersonaliseerd werd, was het begin van dit nieuwe jaar een goed moment om een volgend hoofdstuk van mijn loopbaan te beginnen. De volgende maanden zal ik rustig de tijd nemen om enkele aanbiedingen en opportuniteiten af te wegen. Wat communicatie betreft, heb ik het na 25 jaar wel gezien en wil ik andere dingen gaan doen. Maar om speculaties de kop in te drukken wil ik duidelijk zeggen dat ik geen politieke plannen heb." Over de overnamesom wordt geen commentaar gegeven.

Slangen was in de jaren '90 de "spindoctor" van toenmalig premier Guy Verhofstadt, hij werkte nadien ook voor Open VLD als strategisch manager. Onlangs schoof Slangen de partij nog een vernietigend rapport voor. "Open VLD is een "vertwijfelde en verwarde" partij", stelde Slangen, die bedreigd wordt door "valse verwachtingen, holle analyses en gesloten egocentrisme".