Tubes Souples uit Ternat vraagt faillissement aan

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft het bedrijf Tubes Souples uit Ternat failliet verklaard nadat de eigenaars de boeken zelf hadden neergelegd. Tubes Souples is een Belgisch familiebedrijf dat aluminium tubes produceert die bestemd zijn voor de farmaceutische industrie, verzorgingsartikelen, voedsel en chemische producten. Er werken 53 mensen.

"Het faillissement komt zeer hard aan voor de werknemers waarvan een groot aantal al 20 à 30 jaar in het bedrijf werkte, maar het is aan de andere kant niet helemaal onverwacht", zegt vakbondssecretaris Paul Corbeel (ACV). "Sinds een aantal maanden was er voor de arbeiders al economische werkloosheid ingevoerd en een tijd terug haakte een belangrijke klant uit de farmaceutische industrie af."

De rechtbank heeft inmiddels een curator aangesteld die meteen alle werknemers ontslagen heeft. De curator wil de komende dagen met een aantal onder hen toch de orders afwerken. "Er zijn daarnaast blijkbaar ook al wat contacten geweest om het bedrijf deels of volledig over te nemen", aldus Corbeel.

Het bedrijf startte in 1999 in China samen met de provincie Shiaan'Xi het zusterbedrijf Xi'an Thiebaut Pharmaceutical Packaging Co Lth op. Het is voor Corbeel nog onduidelijk of ook dit bedrijf getroffen is door het faillissement.