WK veldrijden op zondagavond in primetime op Eén

Het wereldkampioenschap veldrijden zal op zondag 3 februari in primetime uitgezonden worden op Eén. Het WK vindt dit jaar voor het eerst plaats buiten Europa en daarom is de live-uitzending hier 's avonds.

Niels Albert, Kevin Pauwels, Sven Nys en co trekken voor het WK naar Louisville, in de VS. Door het tijdsverschil komt de cross niet zoals gebruikelijk in de namiddag op tv, maar vanaf 20.15 uur, in primetime dus. De VRT heeft er daarom voor gekozen om uit te zenden op Eén.

"Door de timing, maar vooral ook door de immense populariteit van het veldrijden, hebben we ervoor gekozen het WK op zondagavond op Eén te programmeren. Het WK veldrijden in Koksijde haalde in januari 2012 maar liefst 1,5 miljoen kijkers op een zondagnamiddag, het beste bewijs dat het WK echt een evenement is dat iedereen, jong en oud, en man en vrouw, verbindt", zegt Eén-netmanager Jean Philip De Tender.

Na afloop van het veldrijden volgt op ongeveer het gebruikelijke uur een nieuwe aflevering van de fictieserie "Salamander". "Het perfecte koppel", een nieuw spelprogramma met Marcel Vanthilt dat normaal gezien die zondag van start zou gaan, zal door het inplannen van het WK een week later beginnen.