"Zal management VRT over WK veldrijden aanspreken"

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) zal het management van de VRT aanspreken over de beslissing om het WK veldrijden op zondag 3 februari op Eén uit te zenden. "Ik wil me zeker niet moeien met de programmering, maar ik vind dat deze beslissing niet strookt met de geest van de beheersovereenkomst", zegt Lieten.

Eergisteren kondigde de VRT aan dat het WK, dat plaatsvindt in Louisville in de VS, uitzonderlijk in primetime op zondagavond op Eén wordt uitgezonden.

Bart Tommelein (Open VLD) zag er gisteren al het bewijs in dat het derde net OP12 "een totaal overbodig vehikel" is. Minister Lieten is "niet gelukkig" met de keuze. "Het kan niet de bedoeling zijn dat de reguliere programmering onderbroken wordt voor een dergelijk eenmalig evenement terwijl er uitwijkmogelijkheden zijn op het nieuwe kanaal OP12."

"Evenement hoort thuis op generalistisch net"

De VRT is bereid naar de bekommernissen van de minister te luisteren."De openbare omroep is er echter van overtuigd dat met deze programmering de gemaakte afspraken in de beheersovereenkomst ten volle gerespecteerd worden", klinkt het in een mededeling.

"Een evenement dat zo'n groot publiek kan boeien, hoort volgens de VRT thuis op een generalistisch net en niet op het derde kanaal dat aanbod brengt voor specifieke doelgroepen in de samenleving." De openbare omroep benadrukt ook dat er "van een onderbreking in de reguliere programmering geen sprake is". Volgende week wordt de laatste aflevering van "Twee tot de zesde macht" uitgezonden. De startdatum van "Het perfecte koppel" (10 februari) werd op het WK afgestemd.