E34 afgesloten tussen Zoersel en Ranst

De autosnelweg E34 is vanavond om 21 uur afgesloten tussen Zoersel en Ranst in de richting van Antwerpen. Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt er een nieuwe asfaltlaag aan op de rechterrijstrook tussen Oelegem en het knooppunt in Ranst, waar de E34 samenkomt met de E313.

Omwille van het slechte weer gaan de werkzaamheden pas morgenvroeg om 6 uur van start, in plaats van vanavond. Eerst wordt het wegdek afgeschraapt, rond 8 uur wordt dan begonnen met het asfalteren.. In de loop van de avond kan de snelweg dan opnieuw worden opengesteld.

Het verkeer wordt omgeleid naar Zandhoven, waar het de E313 kan oprijden en zijn reis kan voortzetten in de richting van Antwerpen. Vanuit Zoersel gebeurt de omleiding via de N14, vanuit Oelegem via lokale wegen  en de N14. Het internationale verkeer krijgt de raad om via Breda (Nederland) en de E19 naar Antwerpen te rijden.

Het wegdek van de E34 tussen Zoersel en Ranst in de richting van Antwerpen vertoont op verscheidene plaatsen schade. Dankzij een specifiek contract voor winterasfalt kan het Agentschap Wegen en Verkeer in deze winterperiode toch de nodige herstellingen laten uitvoeren met warm asfalt.