MIVB voerde 5,76 procent meer ritten uit

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft vorig jaar 348,8 miljoen ritten uitgevoerd. Dat zijn er 5,76 pct meer dan in 2011: een verhoging van 70 procent op tien jaar tijd. Dat heeft de MIVB zelf gemeld.

De Brusselse metro's, bussen en trams voerden in 2012 348,8 miljoen ritten uit: ruim 19 miljoen meer of een stijging met 5,76 procent ten opzichte van 2011.

Volgens de MIVB heeft het succes van het openbaar vervoer in de hoofdstad te maken met de moderne en comfortabele voertuigen van de vervoersmaatschappij, de uitbreiding van het vervoersnet, de hogere frequenties en de verbeterde informatie voor de reizigers. Daarnaast heeft de MIVB het ook over de toenemende verkeersdrukte in de hoofdstad, de hoge brandstofprijzen, de stijging van het aantal inwoners in Brussel en de economische crisis. 

Volgens de prognoses zal het aantal uitgevoerde ritten ook de volgende jaren nog stijgen.