Naaktfotograaf krijgt 15.000 euro schadevergoeding

Justitie moet 15.000 euro morele schadevergoeding betalen aan een voormalige parketmedewerker die naaktfoto's had gemaakt in het Gentse gerechtsgebouw. Toen de foto's op het internet opdoken, werd de man om dringende redenen ontslagen. "Buiten proportie", oordeelt de rechter.

De man werkte al meer dan 30 jaar bij het Gentse gerecht, toen in maart vorig jaar aan het licht kwam dat hij vrouwelijke modellen naakt had laten poseren in de rechtszaal. Hoewel hij van de voorzitter de toelating had om foto's te maken in de rechtbank, werd hij toch op staande voet ontslagen. De fotograaf moest ook een nacht in de cel doorbrengen.

Samen met zijn advocaat Michel De Clippele trok hij vervolgens naar de arbeidsrechtbank. Die besliste gisteren dat er geen enkele reden was om de man om dringende redenen te ontslaan en dus moet de FOD Justitie hem 15.000 euro morele schadevergoeding betalen.

Daarbovenop krijgt de fotograaf ook een ruime opzegvergoeding. Hoe groot die juist is, is niet bekend, maar volgens De Standaard en Het Nieuwsblad loopt het totaalbedrag (schadevergoeding inbegrepen) op tot 75.000 euro.

"De rechtbank tilde heel zwaar aan het feit dat mijn cliënt een nacht in de cel heeft gezeten", aldus De Clippele. "Bovendien had hij de toelating om foto's te maken." Justitie kan wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Woordvoerder Koen Peumans zegt dat het vonnis eerst grondig zal worden bestudeerd.

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 984560


Varnish cache server