Paul Dano kruipt in de huid van Beach Boy Brian Wilson

De Amerikaanse acteur Paul Dano zal de jonge Brian Wilson van The Beach Boys vertolken in de biografische film, die "Love & mercy" zal heten.

"Love & mercy" vertelt het levensverhaal van de Beach Boy Brian Wilson. Hij richtte in 1961 samen met zijn broers The Beach Boys op. De band is bekend van de nummers "Surfin' USA" en "California girls". Na het succes van het album "Pet sounds", belandde Wilson in een zware depressie.

Wilson is alvast enthousiast over de film. "Ik kan nog steeds niet geloven hoe cool het is dat mijn leven verfilmd zal worden", vertelt hij.

De Amerikaanse acteur Paul Dano, bekend van "Little miss sunshine" en "There will be blood", zal de rol van de jonge Wilson op zich nemen. Wie de oudere Wilson zal spelen, is nog niet geweten. Bill Pohlad regisseert de film.