Productie actiefiguren "Django unchained" stopgezet

The Weinstein Company heeft de fabrikant van de actiefiguren van de film "Django unchained" de opdracht gegeven de productie ervan stop te zetten. Actiegroepen die de burgerrechten verdedigen, vinden de poppetjes aanstootgevend en zeggen dat ze de gruwel van de slavernij bagatelliseren.
AP2013

De filmstudio zegt wel dat de verzamelobjecten bedoeld zijn voor mensen ouder dan 17, het doelpubliek van de films van Quentin Tarantino. Voor al zijn films zijn er al soortgelijke poppetjes gemaakt van de personages, ook voor de film "Inglourious basterds", die zich afspeelt tijdens WOII.

"Django unchained" vertelt het verhaal van een zwarte slaaf (rol van Jamie Foxx), die premiejager wordt. Ook Christoph Waltz, Samuel L. Jackson en Kerry Washington spelen mee in de film.

"We hebben enorm veel respect voor het publiek en het was nooit onze bedoeling om iemand te beledigen", laat The Weinstein Company nog weten. Het is momenteel niet duidelijk of de al geproduceerde figuren uit de handel gehaald zullen worden.

Ook de film zelf veroorzaakte in de VS controverse. Regisseur Spike Lee liet weten dat hij "uit respect voor zijn voorouders" niet naar de film zou gaan kijken.

AP2013