The Smashing Pumpkins eerste naam op affiche Dour

Het alternatieve muziekfestival in Dour heeft zijn eerste naam bekendgemaakt. The Smashing Pumpkins zullen de 25e editie van het festival afsluiten.
BELGA/LEFOUR

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli vindt het Dour Festival plaats. Het alternatieve muziekfestival viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Vandaag maakten de organisatoren de eerste naam bekend. De Amerikaanse band The Smashing Pumpkins zal het festival afsluiten.

The Smashing Pumpkins kwamen in 2006 terug samen nadat ze 6 jaar eerder gesplit waren. In Dour komen ze hun nieuwste album "Oceanie" voorstellen. De groep is bekend van albums als "Siamese dream", "Mellon collie & the infinite sadness" en "Adore". Op Dour zal een visuele creatie van Sean Evans hun show begeleiden.

De organisatoren zullen de komende dagen meer namen bekendmaken.