Vader die dochter zou bedreigd hebben, is vrijgelaten

Gisteren is de school Benedictuspoort in Gent een tijd afgesloten geweest, omdat een vader van een leerlinge met een aanslag zou gedreigd hebben. Hij is vrijgelaten door gebrek aan bewijzen.

Een vader zou gisteren gedreigd hebben met een aanslag tegen zijn eigen dochter die les volgt op de campus Maria Middelares. Uit voorzorg werden alle leerlingen in een lokaal samengebracht. De vader is gisteren opgepakt op zijn werk, maar is intussen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen.

De relatie tussen de vader en de dochter was sinds maanden verstoord. Het jeugdparket zal het gezin nu verder opvolgen samen met de sociale politie en de sociale diensten. “We volgen ze op met de bedoeling ze te helpen”, zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. De dochter verblijft sinds enkele maanden bij andere familieleden buiten Gent.