Wagner wil niet praten in onderzoek dood Natalie Wood

Acteur Robert Wagner weigert te praten met de onderzoekers over de nieuwe wendingen in het onderzoek naar de dood van zijn vrouw Natalie Wood. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de actrice al verwondingen had voor ze stierf.
AP2009

De Amerikaanse actrice Natalie Wood is bekend van de filmklassiekers “West side story” en “Rebel without a cause”. In 1981 stierf de 43-jarige Wood toen ze ’s nachts overboord van haar jacht viel. Ze maakte samen met haar echtgenoot, acteur Robert Wagner, en collega-acteur Christopher Walken een uitstap.

Eerder deze week werd er een nieuw autopsierapport vrijgegeven waaruit blijkt dat Wood al verwondingen had nog voor ze in het water viel. Daardoor veranderde de doodsoorzaak van “ongeluk” naar “verdrinking en andere onbekende factoren”.

Onderzoekers hebben in 2011 de zaak heropend nadat de kapitein van de jacht had verteld dat hij op de avond van haar dood Wood had horen ruzie maken met Wagner.

Speurders hadden Wagner vlak na het ongeval uitgebreid ondervraagd. Maar nu is hij de enige persoon die op het jacht was waarmee de speurders nog niet gesproken hebben over de nieuwe ontwikkelingen.

Sinds de zaak heropend is, heeft Wagner geweigerd te spreken met de politie. De reden daarvoor is niet duidelijk. Volgens een advocaat van Wagner heeft hij de voorbije dertig jaar altijd goed meegewerkt met het onderzoek. "Wagner heeft op elke vraag al geantwoord. Hij en zijn dochters hebben geen nieuwe informatie meer toe te voegen", aldus de advocaat.